Keeper lösenordsmanager

Idag är det inte helt ovanligt att man har över tio lösenord att hålla reda på. Ett lösen för mejlen, några för sociala medier, ytterligare några för olika nätbutiker och eventuellt några för spel online. Allt för ofta slutar det med att man har samma eller liknande lösenord över hela spektret. Detta är en enorm säkerhetsrisk.

Du kanske ser behovet av att ha ett/flera säkra lösenord på dina konton, men inser även att det innebär tjugo tecken i versaler, symboler och tecken i en salig blandning. För att hålla reda på alla dessa lösenord är det därför bra att ha en lösenordsmanager. Keeper Lösenordsmanager är just ett sådant verktyg.

Vad är en lösenordsmanager?

Ett bra sätt att tänka sig hur en lösenordsmanager fungerar är att se den som en bok. En bok med alla dina lösenord med ett stort lås (även kallat master password). Master password, huvudsökordet, är det enda lösenord du behöver komma ihåg. Självklart ska det vara ett starkt lösenord du aldrig använt någon annanstans.

En lösenordsmanager kommer ihåg lösenord och hjälper dig att skapa starka och extremt svårlösta lösenord för maximal säkerhet. Med kryptering kan du även använda de flesta lösenordsmanagers över olika enheter så som flera datorer eller din smartphone. Lösenordsmanager är idag ett nödvändigt verktyg för att försäkra dig om att dina konton förblir skyddade med starka lösenord.

Skydda din data

Keeper Lösenordsmanager har flera funktioner än att bara hålla ordning på dina lösenord. Du kan lagra filer på deras säkra servrar, lagra kortinfo för snabbare utcheckning hos butiker och en sak många inte tänker på – om det sker en olycka kan man fylla i kontakter som kan komma åt ditt konto för att kunna hämta ut dina uppgifter.

Utöver dessa funktioner tillkom en ny funktion 2018, nämligen privata meddelanden. Idag är det ingen hemlighet att Facebook-chatten eller Snapchat inte är så säkra mot avlyssning. Keeperchat är ett tilläggsverktyg där du kan chatta som vanligt med vänner och familj utan att oroa dig för att någon lagrar eller ser vad du skriver. Allt är nämligen krypterat.

Prisbelönt skydd

2018 var ett bra år för Keeper. PC Magazine gav ut priset “Best lösenordsmanager” till Keeper och även ett ”editors choice” i sin recension av programvaran. Keeper prisades för sin enkla utformning, användarvänlighet och sin säkerhet. 2019 var det dags igen för ännu ett pris. Denna gången från teknik- och hårdvarusajten Tom’s Guide.

I ett stort jämförande test tittade Tom’s Guide på flera saker där säkerhet var en av de stora kategorierna. Keeper lovordades även här för sin enkla utformning, sin tillgänglighet och även för sin säkerhet. Därför vann Keeper utnämningen som det säkraste alternativet för dig som söker en lösenordsmanager. Keeper fick även lovord för sin prissättning.

Flera enheter och paket

Keeper Lösenordsmanager har flera paket att välja mellan. I det kostnadsfria grundpaketet har du tillgång till programmet på en enhet med avsaknad av fillagring och den privata chatten. För 20 dollar får du tillgång till chattjänsten och för 29,99/år får du tillgång till lösenordsmanager på flera enheter. För 59,97 dollar/år får du allt i ett paket.

Sammanfattning

Keeper är en välkänd och populär lösenordsmanager. Det finns många anledningar att använda sig av ett sånt här program, då säkra lösenord är ett måste idag. Keeper har förutom lösenordsmanagement även fillagring och en privat krypterad chatt i sitt programurval. Tjänsten har även vunnit många priser, inte minst för sin säkerhet och användarvänlighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *